Orange Eagle Nieuws

Op deze pagina vindt u artikelen die door de medewerkers van Orange Eagle geschreven zijn. Dit kunnen interessante ontwikkelingen zijn voor uw branche, maar het kunnen ook leuke anekdotes zijn over een recente gebeurtenis. Houd deze pagina dus in de gaten om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.

« Terug naar overzicht

Virtual Reality bij Orange Eagle!

25-10-2018

Wat is Virtual Reality en wat kan het voor uw organisatie betekenen?

Laten we beginnen met het begrip Virtual Reality uit te leggen.

Virtual Reality (of VR) is een verzamelnaam voor meerdere begrippen. Tenminste zo wordt het in de volksmond gebruikt. De belangrijkste hierbij die te benoemen zijn:

  • 360 graden video’s en afbeeldingen;
  • Virtual gaming;
  • Augmented Reality (AR);
  • Mixed Reality (MR).

De meest bekende manier vorm van VR is in de vorm van 360 graden video’s en afbeeldingen. Middels een virtual reality bril waant u zich in de omgeving waar u naar kijkt. Wanneer u met uw hoofd beweegt, dan past het beeld waarnaar u kijkt zich daarop aan. Ook het geluid kan zich daarop aanpassen. Op Vimeo en Youtube vindt u vele 360 graden video’s.

Bij virtual gaming wordt hetzelfde principe toegepast, echter zijn de zaken waarnaar u kijkt geen echte video’s en afbeeldingen, maar virtuele objecten. Bij gaming wordt een derde element toegevoegd naast beeld en geluid, dat is de daadwerkelijke interactie met de omgeving. Feitelijk is dit de echte VR beleving die men kan hebben.

Augmented Reality (AR) is eigenlijk een mix tussen de echte en de virtuele wereld. U ziet virtuele objecten die geplaatst zijn over de echte omgeving waarin u zich bevindt. Een bekend voorbeeld hiervan is de Pokémon Go toepassing die de wereld een tijdje in zijn greep gehad heeft.

Mixed Reality (MR) is weer een gevorderde vorm van AR waar de objecten niet over de echte omgeving geplaatst zijn, maar echt in de omgeving. Met als doel dat er interactie met deze objecten plaats kan vinden in de echte omgeving.

Nu we dit uitgelegd hebben, kunnen we concluderen dat alle vormen van VR een scala aan mogelijkheden geeft. Voor Orange Eagle geeft dit de mogelijkheid om hiermee aan de slag te gaan en een begin te maken om VR toe te passen bij onze klanten. De eerste 360 graden video’s en afbeeldingen zijn reeds opgenomen en opgeleverd. Ook met virtual gaming is een start gemaakt. Houd de website en onze Facebook pagina in de gaten voor de ontwikkelingen.

Stapt u ook in de virtuele wereld?