Instructie

De werking van een dienst of product kun je in beeld brengen. Dit kan bijvoorbeeld middels een video. Dit kan ook een onderdeel zijn van een (digitale) training, zoals een e-learning module. Orange Eagle beschikt niet alleen over de kennis om goed instructiemateriaal te maken, maar ook over het didactische (onderwijskundige) inzicht om de leerdoelen te behalen. Naast video's zijn ook animaties of een combinatie tussen video en animatie enorm geschikt om zulke doelen te halen. Kijk ook eens op onze pagina Animaties. Maar ook interactieve video's en Virtual Reality zijn hiervoor geschikt. Kortom wij gebruiken meerdere soorten media en software om de beste resultaten te bereiken. Zie daarvoor hieronder een greep uit de mogelijkheden.

Interactieve scenario's

Dit is een voorbeeld van scenario gebaseerd leren. In dit geval is gebruik gemaakt van 'normale' videobeelden. Door deze interactief te maken en door het bieden van keuzes kan er een heel scenario samengesteld worden. Op basis van de keuzes verandert het scenario. In dit geval een gesprek tussen een student en een SLB'er. Tip: bekijk op volledig scherm.

360-graden interactieve scenario's

Dit is wederom een voorbeeld van scenario gebaseerd leren echter is hierbij ook de techniek van 360-graden video's gebruikt. Wederom kan de cursist zelf keuzes maken en verandert daarmee de uitkomst. Dit kan bekeken worden met een VR-bril, mobiel apparaat of PC. We kunnen hier nog een stap verder mee gaan door het gebruik van andere software, toevoeging van diepte (3D) en toevoeging van animaties.

Virtuele Rondleiding

Een Virtuele Rondleiding is uitermate geschikt voor het onderwijs. Dit is een voorbeeld waarbij het doel is om de cursist (in dit geval BHV'ers en algemene medewerkers) bekend te maken in het gebouw met de veiligheidsmiddelen die aanwezig zijn. Alle witte symbolen zijn voor alle medewerkers belangrijk en de rode symbolen voor een BHV'er. in de rondleiding kunnen ook detailfoto's en video's verwerkt worden.

Simpele uitleganimaties

Soms kan men ook gebruikmaken van animaties om informatie over te brengen. Met de volgende animatie over de projectaanpak van het maken van e-learning is daar een voorbeeld van. Animaties zijn een eenvoudige manier om snel en duidelijk een boodschap over te brengen.

Instructievideo e-learning

Deze 4K instructievideo, die gebruikt wordt in de e-learning module Brandbestrijding, laat zien hoe een vaste stoffenbrand geblust wordt met een poederblusser. Verschillende technieken en materialen worden toegepast in deze video om de (leer)doelen te bereiken zoals slow motion en motion graphics.

Interactieve video

Afhankelijk van het doel kan het ook interessant zijn om interactie toe te voegen aan de video. In het voorbeeld hiernaast is dat simpel door de toevoeging van tekstuele uitleg. Het kan echter ook complexer door het gebruik van 360-graden video en speciale software waardoor het een interactief scenario wordt. Klik in de video op deze tekstballonnetjes voor de extra uitleg: 

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Interesse?