Virtuele Rondleiding

Een Virtuele Rondleiding maakt gebruik van de techniek van 360-graden fotografie en is Virtual Reality in de meest simpele vorm (klik hier voor al onze VR-diensten). Een Virtuele Rondleiding kun je het beste vergelijken met Google StreetView. De kijker kan in een 360-graden foto volledig rondom, boven en beneden kijken. Daarmee geef je een kijker snel inzicht in de situatie waarin hij/zij zich bevindt. De kijker kan zo'n Virtuele Rondleiding bekijken met een VR-bril, een telefoon of een ander apparaat. In een Virtuele Rondleiding kunnen we ook andere technieken toepassen zoals: 360-graden foto's met diepte (3D dus), toevoegen van 3D-animaties, gebruik van drones, video en audio. Ook gebruiken we diverse software om de rondleidingen in af te spelen. Zo kunnen we zelfs game-elementen toevoegen! Afhankelijk van het doel bepalen we welke technieken en software gebruikt moeten worden om zo goed en creatief mogelijk het doel te behalen.

Horeca

Een Virtuele Rondleiding is uitermate geschikt om jouw potentiële bezoekers alvast een kijkje te nemen in jouw hotel, jouw restaurant of vakantiepark. Deze uitgebreide interactieve Virtuele Rondleiding is een voorbeeld dat we voor het Focus Filmtheater in Arnhem gemaakt hebben. Interactieve menukaarten, medewerkers die tegen je praten: het kan allemaal. Tip: bekijk op volledig scherm.

Toerisme

Er zijn veel toepassingen van een Virtuele Rondleiding. Zo kan het gebruikt worden om iemand bekend te maken met een stad. Daarbij kan een Virtuele Rondleiding gecombineerd worden met andere media, zoals video en geluid. In dit voorbeeld beginnen we met een inleidende video, waarna de kijker zichzelf kan rondleiden. In dit geval de stad Arnhem.

Werving

Ieder bedrijf dat druk is met het werven van nieuw personeel weet dat het belangrijk is om een potentiële collega een goede eerste indruk te geven. Dit wordt gedaan middels een bedrijfsvideo, een goede styling van de website met foto's en dus ook een Virtuele Rondleiding om jouw nieuwe collega door het bedrijf rond te leiden waar hij/zij mogelijk komt te werken. Bij Van Schijndel Metaal deden we dat met een simpele Virtuele Rondleiding, maar wel met 100-megapixel foto's.

Evenementen

Bij evenementen heb je vaak te maken met veel verschillende belanghebbenden zoals bezoekers en leveranciers. Een voorbeeld is een triathlon waarbij drie sporten gecombineerd worden. Voor het zwemmen, fietsen en hardlopen zijn verschillende parcours. Daarom hebben we voor de Giesbeek Triathlon het parcours in kaart gebracht met 360-graden foto's (ook met een drone).

Veiligheid

Een Virtuele Rondleiding is uitermate geschikt om de veiligheidsafspraken en -middelen in een gebouw in beeld te brengen. Dit is een voorbeeld waarbij het doel is om de cursist (in dit geval BHV'ers en algemene medewerkers) bekend te maken met de veiligheid in het gebouw. Alle witte symbolen zijn voor alle medewerkers belangrijk en de rode symbolen voor een BHV'er. in de rondleiding kunnen ook detailfoto's en video's verwerkt worden.

Is een Virtuele Rondleiding iets voor jou?

Interesse?